zoom-in zoom-out shopping download search remove info plus heart explore close edit share arrow-left arrow-right

Helsinkikuvia.fi-palvelu tarjoaa Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Valokuvia voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painokelpoisina tai pienempinä, verkkoon sopivina kuvina.

Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 -lisenssillä. Se merkitsee, että kuvia voi käyttää haluamallaan tavalla maksutta, kunhan mainitsee kuvan yhteydessä kuvaajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon. Lisenssi sallii myös kuvien kaupallisen käytön, jos lainsäädäntö ei sitä estä. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Helsinkikuvia.fi-palvelussa voi hakea kuvia erilaisilla hakusanoilla, selata museon luomia kuva-albumeita eri aiheista tai luoda omia albumeita ja lisätä niihin suosikkikuviaan.

Helsinkikuvia.fi-palvelussa on julkaistu Helsingin kaupunginmuseon valokuvakokoelman kaikki digitoidut kuvat, tällä hetkellä noin 65 000 kuvaa. Lisää tulee saataville sitä mukaa kuin kuvien digitointi etenee. Jos kaipaat kuvaa, jota ei löydy Helsinkikuvia.fi-palvelusta, ota yhteys Helsingin kaupunginmuseon Kuvaselaamoon.

Helsinkikuvia.fi-palvelun kuvat ovat saatavilla myös kansallisessa Finna-palvelussa osoitteessa hkm.finna.fi. Valokuvien lisäksi Finnassa voi tutkia muutakin Helsinki-aiheista aineistoa muovipusseista hiustenkuivajiin ja matkalipuista taideteoksiin. Sieltä voi myös hakea tietoa helsinkiläisten rakennusten historiasta.